Meet our team: Anne-Fleur Tol

0 seconden geleden

Anne-Fleur Tol is te zien in verschillende FitSnacks.TV workouts, waaronder HipHop Moves 1. Sinds kort is ze ook Master Trainer bij onze partner ClubJoy ! Tijd dus om Anne-Fleur wat beter te leren kennen.

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?

Door het CIOS. Op het moment ben ik derdejaars studente aan de opleiding Sportkunde (SM&O) aan de Hogeschool van Amsterdam, maar daarvoor heb ik eerst mijn MBO diploma gehaald op het CIOS. Hier heb ik de keuzevakken Fitness A & B gedaan en het vak Aerobics van Maaike Parrel. Tijdens een projectweek heb ik mijn ClubJoy Power diploma gehaald. Deze week werd verzorgd door CIOS docente en ClubJoy Mastertrainer Judith Aalfs!

Vervolgens ben ik gaan stage lopen in diverse sportscholen. Bij sportschool Vitaal Sport Katwoude ben ik nu nog steeds werkzaam. Deze sportschool is gevestigd in het Van der Valk hotel dichtbij het allermooiste dorp van Nederland, Volendam! Ik geef bij Vitaal Sport groepslessen, werk in de fitness en de backoffice. Daarnaast heb ik nog een eigen bedrijfje in Bootcamp en ClubJoy Dance lessen.

Welke groepslessen geef je nog meer?

Naast Bootcamp en ClubJoy Dance geef ik ook ClubJoy Power en bejaarden gym! Toen ik nog op het CIOS zat gaf ik meer en vaker les (streetdance voor diverse leeftijden en bodyshape), maar door mijn huidige studie heb ik hier helaas minder tijd voor.

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?

Door mijn enthousiasme over mijn lessen. Daarnaast heb ik hele lieve en trouwe deelnemers die ook veel reclame voor mij maken! Hier ben ik heel dankbaar voor.

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?

Vrolijk en enthousiast! Het belangrijkste vind ik dat de deelnemers mijn les verlaten met een glimlach op hun gezicht en een voldaan gevoel.

Wat is je mooiste lesgeefervaring?

Elke week is weer een feestje! Tijdens de Dance lessen geniet ik het meest, want dan ben ik helemaal in mijn element. Maar de mooiste lesgeefervaring is toch wel de ClubJoy Experience /Solid Sound Convention. Vanaf mijn zestiende droom ik hier al van, en afgelopen maart was het dan zo ver dat ik ook echt op dat podium mocht staan. 

Wat is het meest grappige dat je ooit hebt meegemaakt in je les?

Tijdens de schoolvakanties mogen de deelnemers altijd hun kinderen meenemen. De sfeer is dan zo goed, vooral de gezichten van de ouders en andersom zijn leuk! Tijdens mijn bootcamp les had een moeder haar dochter van tien mee en tijdens de oefening Rope Slam ging ze voor goud! Dit was zo grappig om te zien.

Wat zijn je hobby’s?

Leuke dingen doen met familie en vrienden, het bezoeken van festivals en concerten en natuurlijk sporten (dansen, zwemmen, fitness).

Omschrijf jezelf met 3 woorden:

Enthousiast, ondernemend en perfectionistisch.

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?

Over het algemeen aan mijn planning, discipline en leren “nee” te zeggen (want ik vind ALLES leuk). En op het gebied van lesgeven; het werken met een headset en mijn verbale instructies.

Welke tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?

Heb vooral FUN! Geef de les met de volle 100% inzet en geniet!

Wat wil je in de toekomst nog graag doen of bereiken?

Volgend jaar mijn HBO diploma halen. Ook wil ik nog reizen en veel van de wereld zien! En nog een keer lesgeven op de ClubJoy Experience /Solid Sound Convention!