Meet our brand ambassador: John Rijsbergen

0 seconden geleden

Een groep enthousiaste brand ambassadors zet sinds kort het merk FitSnacks.TV extra kracht bij. Wij stellen de ambassadors graag aan jullie voor. Deze keer een interview met John Rijsbergen, groepsfitnessinstructeur bij verschillende fitnessclubs zoals Fit & Shape in Lisse en My Life in Voorschoten. Daarnaast is John regelmatig ‘sub’ van ClubJoy mastertrainer Eduard Bekkers in Amsterdam.

Wil je jezelf voorstellen en vertellen hoe je in de fitnessbranche terecht bent gekomen?

Mijn naam is John Rijsbergen, ik ben getrouwd met Chantal en ben mijn leven lang al met sport bezig. Ik zat in klas vier toen ik al mijn eerste racefiets bestuurde, eigenlijk een doodgewone kinderfiets waar mijn vader een racestuur op gemonteerd had, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor de mensen onder de veertig: klas vier is wat nu groep zes is.

Het is niet verwonderlijk dat ClubJoy Cycle mijn favoriete programma is, hoewel ik ook ClubJoy Power instructeur ben en ook dit programma een zeer warm hart toedraag. Aanvankelijk kon ik me weinig voorstellen bij binnen fietsen. Ik had weleens gehoord dat er mensen waren die, op muziek, op een stationaire fiets reden, maar in mijn beleving kon dat niet veel soeps zijn. Tot ik in de gym aan het trainen was en ineens een wel heel bekend geluid hoorde; het tikkende geluid van fietsschoentjes op de vloer. In fietskleding gehulde mensen waren op weg naar de cyclezaal. Hier moest ik uiteraard meer van weten. Enkele dagen later deed ik mee en ruwweg een jaar later zat ik voor de groep.

Ik ben ervan overtuigd dat je je als instructeur altijd moet blijven ontwikkelen, dus ik ben altijd na- en bijscholingscursussen blijven volgen. Niet alleen de diepte in (ik heb altijd al alles willen weten wat met fietsen te maken heeft), maar ook in de breedte; zo heb ik bij Ivar Roos en Roel Vaessen de ClubJoy Power opleiding gedaan en ben ik ook hardlooptrainer en voedingscoach geworden.

Bij welke fitnessclubs geef je les John?

Ik geef les bij onder meer Fit & Shape in Lisse en bij My Life in Voorschoten. Met veel plezier ben ik op gezette tijden de ‘sub’ van ClubJoy trainer Eduard Bekkers in Amsterdam, want hoe dol hij ook is op zijn werk: ook Ed heeft recht op vakantie. Ik vind het mooi om de passie voor sport op mensen over te brengen en hen te helpen het uiterste uit zichzelf te halen. Fantastisch iemand te zien groeien die aanvankelijk dacht: dat kan ik niet...

Enige maanden geleden maakte ik kennis met FitSnacks.TV; een mooi concept. Workouts van iets minder dan een kwartier die je thuis kunt doen als je even niet naar de gym kunt, of die je op je werk in de lunchpauze kunt doen; een mooie aanvulling op je sportschoolabonnement! Ik zou iedere gym adviseren FitSnacks.TV in het programma op te nemen.

Je bent gevraagd om ambassadeur te worden. Was je daar meteen enthousiast over en waarom heb je toegezegd?

Ik was daar zeker meteen enthousiast over. Ik kan mij helemaal vinden in het concept van korte workouts als aanvulling op het trainen in de sportschool en ik vind de positieve vibe bij FitSnacks.TV echt zalig. Bovendien worden voortdurend nieuwe inzichten verwerkt in de workouts en men volgt de ontwikkelingen in fitnessland op de voet.

Volg je wel eens groepslessen bij collega-instructeurs? Zo ja bij wie en waarom doe je dit?

Natuurlijk volg ik wel eens een les bij collega-instructeurs; ik vermoed dat mijn collega Chantal me nog vaak met deze uitspraak zal confronteren. Het is goed om mee te kijken en mee te doen met collega’s. Ik kan het niet laten om met enige regelmaat mee te doen bij Eduard Bekkers; het is ontzettend leerzaam om zijn coaching te ervaren en met hem in gesprek te gaan over trainen, coachen en ontwikkeling. Maar ook bij andere collega’s doe ik graag mee. Ik bedenk me ineens dat ik maar weer eens een lesje moet gaan volgen bij John Brand….

Doe je naast groepsfitness ook nog aan andere sporten?

Ook buiten de gym doe ik aan sport. Ik doe aan tennis, hardlopen, klassieke Pilates en helaas zitten er maar 24 uur in een etmaal, anders ging ik ook weer aan yoga en zwemmen doen.

Op sportgebied zijn je interesses dus erg gevarieerd en je geniet van veel verschillende soorten sporten. Waar word je naast sport, nog meer enthousiast over?

Ja, dat kunnen zoveel dingen zijn: een mooi blues album, een zalige maaltijd, de grappen en grollen van mijn zoon….

Wij vragen John wanneer hij voor het laatst “uit zijn dak gegaan” is.

Ik weet het niet precies, maar afgelopen oktober ben ik met mijn zoon naar LegoLand Florida geweest en daar hebben zich zeker wat van dit soort momenten voorgedaan.

Wat kan je kwaad maken?

Plastic in de oceaan, onrecht, kinderleed, dierenleed…

Is er iets wat je per se nog een keer wilt doen?

Hmmmm, ik moet zeggen dat het toch altijd een beetje begint te kriebelen als ik aankondigingen zie van de marathon over de Chinese Muur. Dus…. Wie gaat de uitdaging met me aan?