Meet our ambassador: Anita de Boer

0 seconden geleden

Een groep enthousiaste brand ambassadors zet sinds kort het merk FitSnacks.TV extra kracht bij. Tijd dus om kennis te maken met onze ambassadors. Deze keer een interview met Anita de Boer, groepsfitnessinstructrice bij Way to Fit in Lochem en Perfect Body Fitness in Zutphen.

Wat voor een persoon ben je en wat doe je zoal in het dagelijkse leven?

“Ik ben een energiek, positief iemand en ik zie altijd wel het goede en mooie in mensen en de omgeving. In het dagelijkse leven ben ik op de allereerste plaats moeder. Dit ben ik met hart en ziel, ik ben elke dag dankbaar voor dit gegeven. Daarnaast ben ik een happy instructrice!”

Je bent heel ‘happy’ om instructrice te zijn, maar hoe ben je eigenlijk in de fitnessbranche terecht gekomen?

“Zoals veel mensen ben ik begonnen met sporten om af te vallen. In eerste instantie ging ik fitnessen en maakte ik gebruik van de apparatuur in de fitnessruimte. Al snel kwam ik erachter dat dit niets voor mij is. Daarom ging ik meedoen met groepslessen en toen is de verslaving begonnen. De kilo’s vlogen eraf, dat was natuurlijk mooi meegenomen. Het mooiste vind ik het gevoel dat je hebt na de les, de kick van wat je bereikt hebt. Dit gevoel en het resultaat wilde ik elke keer uit mezelf halen. Uiteindelijk ontdekte ik dat ik er naar streefde om dit ook over te brengen op anderen. Dit wil je gewoon met anderen delen, ‘happy feeling’.”

Dat is een mooi streven, je bent dus een zeer gepassioneerde instructrice die haar kennis en gevoel graag op anderen overbrengt. Waar komt je passie voor lesgeven vandaan?

“Ik merkte dat groepsfitness voor mij ontspanning door inspanning is en sprak steeds meer mensen die precies hetzelfde ervaarden. Het blije gevoel dat je aan groepslessen overhoudt en juist ook het enthousiasme gedurende de les, vind ik heerlijk! Dit wil ik overbrengen op de mensen, de vreugde tijdens een zware workout. Sporten en vooral werken aan jezelf kan zo enorm leuk en zelfs ontspannend zijn.”

Welke lessen geef je en waar geef je deze?

“Op dit moment geef ik ClubJoy Power, ClubJoy Battle, Xcore en BBB. Dit doe ik bij Way to Fit in Lochem, Perfect Body Fitness in Zutphen en misschien binnenkort ook nog bij een andere fantastische club.”

Heel mooi dat je zoveel verschillende lessen geeft en dit in diverse clubs. In januari is FitSnacks.TV van start gegaan. Een online video platform met korte workouts in snackformaat, trainingsadvies en voedingstips. Waarom spreekt FitSnacks.TV je aan?

“Door FitSnacks.TV toe te voegen aan je workout routine of in de gym, kun je nog meer uit jezelf halen. Ik vind het super dat je, ondanks drukte, toch je training kan doen. Dat kan thuis of ergens anders waar je inlogt. Echt super vind ik ook de diversiteit aan workouts. Ja, het is top.”

Je bent gevraagd om brand ambassador te worden. Waarom heb je toegezegd om dit te gaan doen?

“Toen ik gevraagd werd, was ik meteen enthousiast. Waarom? Nou, eigenlijk wat ik hierboven al noemde… de diversiteit aan workouts en dat je, ondanks drukte, toch aan je beweging toekomt. Verder vind ik de informatie over voeding en training erg interessant. Via ClubJoy en FitSnacks.TV kunnen wij onze kennis verder uitbreiden en toepassen in onze lessen of bij personal trainingen.”

Wat houdt jouw rol als ambassadeur in?

“Voor mij betekent dit het verspreiden van kennis. Ik wil mensen bijvoorbeeld kennis laten maken met FitSnacks.TV om dit toe te passen in de club en hier de voordelen van te laten zien en ervaren. Het is jammer dat veel mensen een doel hebben en denken het niet te kunnen bereiken omdat ze erg druk zijn in het dagelijkse leven. Want, hoe kun je als ouder of verzorger met opgroeiende kinderen (plus hun hobby’s) en een baan nog tijd voor je eigen training hebben? Nou, vanwege dit soort vragen dus ben ik blij dat ik ambassadeur ben.”

Heb je nog een bepaald doel dat je graag wilt bereiken of iets dat je nog per se in je leven gedaan wilt hebben?

“Ik ben gelukkig zoals het nu is, ik had immers niet verwacht dat ik deze energie terug zou krijgen. But she’s back!!

Het is mijn doel om mensen die ergens vandaan komen, hetzij door een ongeluk, hetzij door iets persoonlijks, te laten zien en beleven dat je ook fun kunt hebben tijdens een training en meer aan kunt dan je denkt.

Voor mijzelf is het goed zo; kijk naar waar je heen wilt, niet naar waar je geweest bent (alhoewel dat wel hetgeen is wat je heeft gevormd)“.